Dřevíčka

17.03.2010 23:59

 V železářství U Rouska v Praze na "Synkáči" už dva roky prodávají krabice plné dřevíček. Dřevíčka jsou to neobyčejná, pěkně opracovaná, z kvalitního dřeva a hlavně, celá velká krabice je za 70 Kč. Když jsem je poprvé uviděl, zarazil jsem se. K čemu asi jsou? Pán stojící ve frontě přede mnou měl stejnou otázku, ale pokladní nevěděla. Na rozdíl od pána jsem neodolal a krabici jsem koupil. Vlekl jsem se s krabicí přes půl Prahy a potichu jsem si nadával. Vždyť žádná dřevíčka nepotřebuji.

Když člověk něco koupí, měl by to také použít. Tak jsem se dal do přemýšlení, co s dřevíčky. Vzal jsem je do práce a ukazoval je svým kolegům. A jelikož to jsou chlapci šikovní, z původní starosti o to, co s tolika dřevíčky, se brzo stala starost, jestli ty krabice již na "Synkáči" neprodali. Neprodali! Mají je tam stále.

Od prvého objevu dřevíček už uplynul více než rok. U Rouska stále dřevíčka mají, prodávají je v igelitových pytlích. Když jsem kupoval poslední pytel, byl v něm papírek s vysvětlením. Psali, že jsou určena na podpal. Taková škoda! Dřevíčka jdou teď koupit i jednotlivě, jedno za korunu, na míchání barev.